Yazar Rabia Christine Brodbeck'den imza günü
Yazar Rabia Christine Brodbeck, Şehit Yılmaz Ercan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Vali Mustafa Büyük Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde imza ve söyleşiye katıldı.
Yazar Rabia Christine Brodbeck, söyleşi ve imza günü etkinlikleri için Sakarya'ya geldi. Yazar, ilk olarak Şehit Yılmaz Ercan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde öğretmen ve öğrencilerle buluştu.
Rabia Christine Brodbeck. daha sonra Vali Mustafa Büyük Kız AIHL'de İHL Meslek Dersleri Öğretmeni Neslihan Yünsel Koordinatörlüğünde öğrencilerle söyleşi ve imza etkinliği gerçekleştirdi.
Okulun Konferans Salonu'nda düzenlenen söyleşi öncesinde Sakarya SİMDER Başkanı Yahya Bakır, öğrencilere önemli bilgiler içeren konuşma yaptı. Yazar hakkında video sunumu gerçekleştirildi. 36 yaşında Müslümanlığı seçen ve dönemin ünlü dansçılarından biri olan İsviçre asıllı Yazar Rabia Christine Brodbeck, söyleşide hayatında başına gelen en güzel şeyin, İslam ile tanışıp Müslümanlık ile şereflendirilmesi olduğunu söyledi.
Okulumuz öğrencilerinin yoğun katılımı ile gerçekleşen söyleşi ve imza gününde yazar Brodbeck, gençlere namaz ibadetinden, Peygamberlerin kıssalarından, Müslümanların misafirperverliğinden de bahsetti. Sezai Karakoç, Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî'nin hayata değer kattığı önemli sözlerinden de aktarımda bulunarak Müslüman olmadaki aşamalarından kesitler sunan Brodbeck, öğrencileri aydınlattı.
Söyleşi bitiminde Sakarya İl Mili Eğitim Müdür Yardımcısı Naci Doyuk, yazar Brodbeck'e katkılarından dolayı teşekkür ederek çiçek takdiminde bulundu.
Söyleşinin ardından Brodbeck, eserlerini, öğrenci ve öğretmenler adına imzaladı.
Okul idaresi, katılımlarından dolayı Sakarya İl Mili Eğitim Müdür Yardımcısı, SİMDER Başkanı, Yazar Rabia Christine Brodbeck'e teşekkür etti.
