18 Nisan 2024|Perşembe,08:11:23
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 18.04.2024
DOLAR
32,4458 0,01
EURO
34,7702 0,14
ALTIN
2.478,76 0,67
BİTCOİN
$61.652 3,96
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
13 Ekim 2022 - 17:36
13 Ekim 2022 - 17:365 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
5 dakika da okunur
0 yorum

Yazılım Park açıldı

Sakarya Milli Yazılım Teknolojisi’nin bir parçası olacak: “Gençlerimizde o ışığı görüyoruz”

Yazılım Park açıldı
Yön Bul Akademi


Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan “1 Milyon Genç Yazılımcı” projesinin bir parçası olmak için ilk adımı attı. Yerli ve Milli Yazılım Teknolojisi’ni geliştirecek donanıma sahip gençlerin yetişeceği yazılım park açıldı. Başkan Ekrem Yüce, “Ülke için önemli teknolojik atılımları yapacak bireyler yetiştireceğiz; gençlerin içindeki ışığın farkındayız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi teknolojik atılımlarına bir yenisini daha ekledi. Özellikle gençlerin yazılım alanındaki gelişimini hedefleyen, yerli ve milli teknoloji vurgusuyla hayata geçirilen “yazılım park Projesi” için lansman programı düzenlendi. Törene, şehirde yazılım teknolojisi alanında ilgili isimler ve protokol katıldı.

Büyükşehir son teknolojiyle donatılıyor

Programda SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, AK Parti Eski Milletvekili Recep Yıldırım, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Turan, Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş, SAÜ Bilişim Fakültesi Dekanı Nejat Yumuşak, ilçe belediye başkanları, AK Parti ilçe teşkilat başkanları, oda başkanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar yer aldı. 

Başkan Yüce, maltepe park tesisleri’nde gençlerin yazılım ve bilişim alanında yenilikleri yakalaması, geleceğin en büyük teknolojilerini ve uygulamalarını geliştirmeleri için önemli bir adım attıklarını ifade etti. Yüce, ayrıca yazılım, bilişim ve donanım anlamında tüm güncel teknolojileri yakından takip ederek belediye bünyesinde 40 farklı uygulama geliştirdiklerinin altını çizdi.

Haberleşme altyapısı ve 40 uygulama

Sakarya’nın afet bölgesinde yer alması dolayısıyla iletişim, haberleşme, telsiz ve afete hazırlık için kullanılan teknolojik altyapının sil baştan yenilendiğini ifade eden Yüce, her türlü senaryoya hazır olmak için fiberoptik haberleşme ağını 248 kilometreye çıkarıp 5G teknolojisine uyumladıklarını anlattı.

Geliştirdikleri uygulamalara SAKUS, Çözüm Masası, E-Belediye, Sosyal Mağaza, Sosyal Market, Kent Rehberi, Akıllı Şehir örneklerini veren Yüce, kentin sosyal alanlarına ücretsiz Wi-Fi projelerini tek tek uyguladıklarını ifade etti. 

Yerli ve Milli Teknoloji Hamlesi

Yüce, SAÜ ve SUBÜ ile imzaladıkları yazılım park projesi kapsamında Yerli ve Milli Teknoloji hamlesini emin adımlarla sürdürecek, Türkiye’nin ve hatta dünyanın belki de yeni tanışacağı teknolojik ürünleri ortaya çıkaracak donanıma sahip bireylerin yetişeceği bir merkez oluşturmak istediklerini söyledi. 

“1 Milyon Genç Yazılımcı Projesi’nin parçası”

Yüce, bu projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan ‘1 Milyon Genç Yazılımcı’ projesinin bir parçası olduğuna değinerek, “Cumhurbaşkanımızın gençlerimiz için talimatını verdiği 1 Milyon Genç Yazılımcı projesi hedefiyle hayata geçirdiğimiz yazılım park Projemiz teknoloji hızlı bir ivmeyle işleyecek, geliştirecektir. Bizler de çalışmalarımızı teknoloji ile entegre şekilde ilerleteceğiz” diye konuştu.

“Afette hızlı aksiyon almak için hazırlanıyoruz”

Sakarya’da depreme hazırlık için teknolojiyi etkin şekilde kullanarak hazırlık yaptıklarını kaydeden Yüce, “Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığımız altında birçok çalışmamız da mevcut. Biz bu şehrin çocuklarıyız. Şehrimizi tanıyor ve her şeyiyle ele alıyoruz. Bildiğiniz üzere şehrimiz deprem kuşağında. Afet durumlarında hızlı ve etkin rol alabilmenin en önemli hususu ise iletişimdir. Bu sebeple Fiber Altyapı Projemiz ile fiber optik haberleşme altyapımızı 248 km’ye çıkarıp internet ağımızı 5G’ye uyumlu hale getirdik” dedi.

yazılım park A.Ş’yi kuracağız”

Gençlerin ülkenin geleceği için teknolojide en önemli rolü oynadıklarını belirten Başkan Yüce, “Geleceğimizin mimarı olacak gençlerimizin de teknolojik anlamda donanımlı bireyler olmaları ve şehrimiz, ülkemiz için teknolojik atılımları gerçekleştirmeleri üzere teknolojinin eseri olan yazılım ile tanıştırmanın gayreti içerisindeyiz. yazılım park A.Ş.’yi de kuracağız. Bu sayede şehrimize değer katacak, akıllı şehir uygulamalarını arttırarak yaşam kalitemizi bir üst noktaya daha taşıyacağız. Biz, sizlerin içindeki ışığın farkındayız. Yerli ve milli teknolojilerimizin gelişmesi sizlerin eseridir” ifadelerini kullandı. 

Uygulamalı eğitimin önemi

Açılışta konuşan Prof. Dr. Sarıbıyık ise, “Büyükşehir Belediyesi ile yeniden ortak projede buluştuğumuz için memnunuz. Teorik bilginin yetmediğini, uygulamalı bilgininde çok önemli olduğunu her defasında vurguluyoruz. Öğrencilerimizin nitelikli beceri kazanması adına son derece önemli bir çalışma için buradayız. İnşallah vatana millet hayırlı bir proje olur” dedi. Açılış sonrası Başkan Yüce ve katılımcılar, açılışı yapılan yazılım merkezini gezerek detayları hakkında bilgi aldı. Tanıtımı yapılan proje yakın zamanda geleceğin yazılımcılarını yetiştirmeye başlayacak. 

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

İLGİLİ HABERLER

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç