Kurban Bayramı -  1 2024
Kurban Bayramı -  2 2024
16 Haziran 2024|Pazar,08:16:51
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 16.06.2024
DOLAR
32,7682 1,53
EURO
35,0901 0,53
ALTIN
2.459,44 2,86
BİTCOİN
$66.203 0,15
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaKIYMETİ BİLİNMEYEN BAYRAM GECESİ!5 dakika da okunur
23 Mayıs 2024 - 12:21
23 Mayıs 2024 - 12:213 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Yetkisiz servislere karşı tüketiciyi uyardılar

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 9. Meslek Komitesi (Dayanıklı Tüketim Malları Ticareti) Üyeleri, yetkisi olmasa da yetkili servis gibi tüketicilere telefon ve internet aracılığı ile ulaşan korsan servislere yönelik yazılı bir basın açıklaması yayımladı.

Yetkisiz servislere karşı tüketiciyi uyardılar
MARMARA GÖZ


Komite Başkanı Samet Alaylı ve Komite Üyelerinin ortak yaptığı açıklamada tüketicilerin mağduriyet yaşadığı, yetkili servislerin de bu gelişmeler dolayısıyla faaliyetlerinin zarar gördüğünü belirterek şunlar dile getirildi:

"Korsan, yetkisiz, kaçak, kayıt dışı vb. önüne hangi sıfatları koyarsak koyalım bu işi yapanlar aynı ve mağdur olan yine vatandaşlarımız, biz sektör temsilcileri. Bu konuya yönelik birçok önlem alınıp ve bilgilendirme yapılsa da maalesef tüketici vatandaşlarımız yine mağduriyet yaşayabiliyor. Bizler de tüm imkanlarımızla bu konuya karşın tüketicileri bilinçlendirmeye ve bilgilendirmeye devam ediyoruz.

Artık cep telefonları ve internet hayatımızın ayrılmaz bir parçası, bunun yanında sosyal medya ve arama motorları da gün içinde sıklıkla kullandığımız, her türlü konuda yardım aldığımız ve içeriklerden bilgiler aldığımız şeylerdir. Herhangi bir arıza durumunda da birçok tüketici arama motorlarından yardım alıyor. Ancak arama motorlarına herhangi bir denetleme yapılmadan kolaylıkla reklam verebilen yetkisiz servisler bunun yanında kolayca web sitesi açıp da kopyalama usulüyle tüketiciyi aldatabiliyor. Maalesef buna ek olarak artık tüketiciler kişisel verilerini ellerine geçiren firmalar tarafından 0850, 444 gibi kurumsal telefonlardan rahatsız edilerek beyaz eşya bakım vaktinin geldiği vb. yanlış bilgilerle aldatmaya devam ediyor. Kurumsal numaradan arandığı için de tüketicilerimiz buna da inanabiliyor.

İletişim ve bilgi çağındayız. Ancak bu teknoloji ve gelişim fırsatçılar tarafından tam tersine kötü amaçla da kullanılabilir hale geldi. Bunu engellemenin yolu herhangi bir arıza durumunda arama motorlarının reklam kısımlarındaki adreslere değil eşyanın markasına ait resmi web sitelerinde girilip buradaki müşteri hizmetlerinin iletişim  numarasının aranması ya da yetkili servis listesine bakılmasıdır. Ayrıca bu mağduriyetlerin yaşanmaması adına sektör temsilcileri olarak bizler yoğun uğraş veriyoruz.

Tüketicilere tavsiyemiz internet üzerinden yaptıkları araştırmada ürünlerinin markasına ait olan resmi web sitelerinde bulunan yetkili servis listesinden arama yapmaları ya da Ticaret Bakanlığımızın yaklaşık 4 yıldır yürürlükte olan SERBİS Platformuna üzerinden de yetkili servislere ulaşması daha iyi olacaktır. Tüketici ihtiyacı olduğu servisi 'www.servis.gov.tr' adresinden firma, marka, sektör, ürün, il veya ilçe bazında arama yaparak bulabilecektir. Ek olarak hiçbir yetkili servis sizleri bakım vb. için aramaz. Lütfen yetkisiz kişilere kişisel bilgilerinizi paylaşmayın ve evinize davet etmeyin."

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç