02 Mayıs 2025|Cuma,20:24:09
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 02.05.2025
DOLAR
38,5657 0,32
EURO
43,6842 0,31
ALTIN
4.006,33 0,06
BİTCOİN
$97.217 0,22
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer AytaçBegüm GENCER AYTAÇ3 dakika da okunur
06 Eylül 2024 - 13:14
06 Eylül 2024 - 13:141 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm Yeni
  • PAYLAŞ
1 dakika da okunur
0 yorum

Yiğit Öz'ün 3D Mikroskop Projesi TEKNOFEST finalinde

Akyazı Fen Lisesi öğrencisi Yiğit Öz, görme engelliler için yaptığı üç boyutlu mikroskop projesi ile TEKNOFEST 2024'te finale kalmayı başardı.

Yiğit Öz'ün 3D Mikroskop Projesi TEKNOFEST finalinde
Toprak Turizm Yeni


TEKNOFEST 2024 Teknoloji Yarışmaları 5-8 Eylül'de Antalya'da gerçekleştiriliyor. Akyazı fen lisesi 2. sınıf öğrencisi Yiğit Öz, geliştirdiği proje ile teknofest'te büyük başarı elde etti.

Öz, görme engelliler için yaptığı üç boyutlu mikroskop projesi ile finale kaldı.

Finale kalmanın gururunu yaşayan Yiğit Öz, "Amacım görme engellilere yeni fırsatlar sunmak ve onların potansiyellerini açığa çıkarmak" dedi.

TEKNOFEST 2024 finalleri, büyük bir merakla bekleniyor ve Yiğit Öz'ün projesi, bu yılki etkinliğin en dikkat çekici projelerinden biri olarak görülüyor.

Öte yandan uzaya çıkan ilk Türk astronot, Türk Hava Kuvvetleri'nde askeri pilot ve Türkiye Uzay Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Alper Gezeravcı, Antalya'da düzenlenen teknofest Akdeniz kapsamında gençlerle bir araya geldi. Gezevarcı, Akyazılı Yiğit Öz ile de görüşerek projesi hakkında bilgi alıp başarılar diledi.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç