19 Nisan 2024|Cuma,22:05:53
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 19.04.2024
DOLAR
32,5863 0,34
EURO
34,7953 0,18
ALTIN
2.509,52 1,01
BİTCOİN
$64.108 1,56
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
06 Nisan 2022 - 20:45
06 Nisan 2022 - 20:453 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

Yüce kıyı erozyonu tahribatını inceledi: 27 dalgakıran yapılacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Karasu’da kıyı erozyonunun yaşandığı bölgede inceleme yaptı.

Yüce kıyı erozyonu tahribatını inceledi: 27 dalgakıran yapılacak
Yön Bul Akademi


 Sorunun çözümü için bölgeye 27 yeni dalgakıranın yapılacağını belirten Yüce, riski ortadan kaldıracak kesin çözümün sağlanacağını vurguladı.  Yüce, "Denizimiz cennet ama bir takım tedbirler almak zorundayız. Burada dalgakıranlarımız vardı ama yetersizdi, topraklarımız denize gitti. Bakanlığımız çalışmasını yürütüyor, 27 yeni dalgakıranın inşası tamamlanacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, karasu'da bazı ziyaretlerde bulundu. Sakarya'nın Karadeniz kıyılarında bir süredir şehir gündeminde ve hatta ülke gündeminde ciddi yer bulan kıyı erozyonunun önlenmesi için son görüşmeleri yapan Yüce, karasu Belediye Başkanı İshak Sarı ve süreci takip eden heyetle bir araya geldi. Yüce ve beraberindeki heyet karasu Sahili'nde erozyonun tahrip ettiği bölgelerde inceleme yaptı.

Bakanlık programa aldı

Son durumla ilgili bölge heyeti ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkililerinden bilgi alan Yüce, süreçle ilgili olumlu gelişmeleri paylaştı. Bölgedeki dalgakıranların yetersiz olmasından dolayı yaşanan erozyonu sonlandıracak adımın atıldığını ifade eden Yüce, bakanlık tarafından 27 yeni dalgakıranın inşasına başlanacağını açıkladı. Yapılan son incelemede denizdeki hareketliliğin büyük ölçüde azaldığına dikkat çeken Yüce, tehlikenin şu an için son bulduğunu ancak kalıcı bir çözüm için gerekli tüm adımların atıldığını söyledi.

"Konuyu yakından takip ediyoruz"

Yüce, "Günlerdir gündemde olan Sakarya'mızın en şirin ilçelerimizden bir tanesi karasu'daki bu konuyu en başından bu yana yakından takip ediyoruz. Cennet bölgemizde denizin kabarmasıyla, dalgaların oluşmasıyla, deniz karaya doğru gelmeye başladı. Şu anda görülen, bu sınırdaki bir eve kadar yanaştı. Bununla ilgili çok ciddi tedbirler alındı. dalgakıranlarımız görevini yapıyordu ama yeterli değildi. 27 dalgakıranın yapımı için bakanlığımız çalışmalarına başladı. Altyapı Daire Başkanlığı ile temas ettik, Büyükşehir olarak bakanlığımızla iş birliği halindeyiz" dedi.

"27 adet dalgakıran yapılacak"

Başkan Yüce sahil bölgesindeki son durum hakkında bilgiler verirken, "En büyük desteği karasu Belediyemiz verdi. Şükürler olsun şu anda deniz ciddi manada geriye çekildi. Tehlike şuan için durmuş gibi ama ileriye dönük var. 27 dalgakıranımızın yapımı ve inşası için gerekli tüm adımları attık, süreci yakinen takip ediyoruz. Deniz çok büyük nimet ama tabi belirli tedbirler almanız gerekiyor. Rabbim doğal güzelliklerimizi, turizm alanlarımızı ve yaşam alanlarımızı afetlerden korusun. Afet Allah'tan ancak tedbir almak bizim görevimiz. Gereken ne ise yapıyoruz" diye konuştu. 
 

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

İLGİLİ HABERLER

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç