27 Temmuz 2024|Cumartesi,12:14:29
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 27.07.2024
DOLAR
32,9449 0,11
EURO
35,7631 0,26
ALTIN
2.529,53 0,87
BİTCOİN
$67.960 1,28
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaKIYMETİ BİLİNMEYEN BAYRAM GECESİ!5 dakika da okunur
10 Haziran 2024 - 16:00
10 Haziran 2024 - 16:002 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Yusuf Alemdar'dan ilçe belediyelerine imar çağrısı

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, imar tadilatı, imar teklifleri, imar düzenlemelerine ilişkin; "Her ay mecliste bir imar maddesinin görüşmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Bütün arkadaşlarımız bu konuda dikkat etmelerini rica ediyorum" dedi.

Yusuf Alemdar'dan ilçe belediyelerine imar çağrısı
MARMARA GÖZ


Sakarya Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı yusuf alemdar Başkanlığı'na gerçekleştirildi.

İlçe belediye başkanları ve meclis üyelerinin katıldığı meclis toplantısında 30 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Büyükşehir belediyesine otobüs alımı için İller Bankası'ndan 100 milyon liralık kredi alımı için Başkan Alemdar'a yetki verildi.

Başkan Alemdar, tasarruf tedbirleri kapsamında yerli üretim otobüslerin alınacağını söyledi.

Gündem maddelerinin görüşülmesi sonrası konuşan Başkan Yusuf Alemdar, ilçe belediye başkanlarından imar tadilatı, imar teklifleri ve imar düzenlemelerine  dikkat etmelerini istedi.

'Her ay mecliste bir imar maddesinin görüşmenin doğru olmadığını düşünüyorum' diyen Alemdar; "
Bütün belediye başkan arkadaşlarımızın özellikle dikkat etmesini istiyorum.  Her ay imar tadilatı, imar teklifleri, imar düzenlemesi… Bizim işimizin bu olmadığını düşünüyorum. Bütün arkadaşlarımız bu konuda dikkat etmelerini rica ediyorum. Çünkü yanlış algılara, hesaplara ve dedikodulara sebebiyet veriyoruz. Bu imarlar yapılmış ve bu imarlar zamanında yapılırken, mecliste kabul edilmiş. Her ay mecliste bir imar maddesinin görüşmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Bununla ilgili belediye başkanlarımız da uygun bir zamanda toplantı yapıp, şehrin imar bütünlüğünü, ilçeler arasındaki uyumu sağlamak için bir çalışma gerekirse yapalım. Ama bu şekilde bundan sonraki süreçte imar tadilatlarını mümkün mertebe azaltalım. Ama elzemdir, olması gerekir diye bir talep gelirse de bunları gündem dışı değil, yani bundan sonra gündem öncesinde belirleyip gündemi bütün arkadaşlarımıza gönderelim. Kamuoyunda, sokakta başka düşüncelerin başka hikayelere de muhatap olmamış oluruz. Herm siz ilçelerde hem de bizde büyükşehirde dedikodulara sebebiyet vermemiş oluruz" dedi. 

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç