27 Temmuz 2024|Cumartesi,13:35:01
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 27.07.2024
DOLAR
32,9449 0,11
EURO
35,7631 0,26
ALTIN
2.529,53 0,87
BİTCOİN
$68.206 1,42
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaKIYMETİ BİLİNMEYEN BAYRAM GECESİ!5 dakika da okunur
11 Haziran 2024 - 13:56
11 Haziran 2024 - 13:567 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
7 dakika da okunur
0 yorum

Yusuf Alemdar şehir için önceliklerini açıkladı

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, önceliklerinin şehri depreme hazırlamak olduğunu ifade ederek kentsel dönüşüm için çalışacaklarını söyledi. Konut A.Ş'nin konut projesine devam etmeyeceklerini belirten Alemdar, su şirketleri tarafından kiralanan kaynak suları takibe aldıklarını aktardı.

Yusuf Alemdar şehir için önceliklerini açıkladı
MARMARA GÖZ


Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda kentsel dönüşüm, su firmaları, Sapanca Gölü etrafındaki kaçak yapılar, imar çalışmaları ve spor kulüpleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Seçimlerin ardından 71 günün geride kaldığını belirten Alemdar, 16 ilçeden aldıkları talepleri ve vatandaşın beklentilerini masaya yatırıp çalışmalara başladıklarını kaydetti.

Alemdar; "
Bunların öncelikle yapılması gerekenleri kısa, orta ve uzun vade olarak arkadaşlarımızla kategorize ettik. Sırasıyla da başladığımızda insanımıza nasıl dokunabiliriz, nasıl daha iyi hizmeti verebiliriz, insanlarımızın refah seviyesini artırmak için neler yapabiliriz bunların gayretini ortaya koyduk" diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Önceliklerinin şehrin depreme karşı dönüşümü olduğuna dikkat çeken Başkan Alemdar, şunları söyledi; "

Bu şehirde her 35 yılda bir deprem olmuş. Şehir merkezinin tamamıyla ilgili el birliğiyle dönüşümü başlatmak zorundayız. Tasarruf tedbirleri olmuş olsa da olmamış olsa da bizim tek derdimiz var; önceliğimiz şehrin dönüşümü.  Dönüşümü yerinde yapmak lazım. Yerindeki dönüşümü de yaparken siz burada kat sınırlamasına bakmayın. ‘Efendim 5 kat olmaz. Ya 20 kat da 100 kat da olur' arkadaşlar. Sorun depreme dayanıklı, dirençli, güvenli binaları yapabilmek, bunu standartlarını ayarlayabilmek. Bir yer bilimcinin yapmış olduğu analizlere göre üzerindeki bina statiğini ayarlarsanız binalar sağlam olur, güvenli olur. İsterseniz 20 kat olur. Denizin üzerine bina veya gökdelenler yapmış olanlarla bizim aramızdaki fark ne? Ada bazlı mahalle bazlı dönüşümler yapmak istiyoruz."

KONUT PROJESİNE DEVAM ETMEYECEĞİZ

Konut AŞ'nin yapacağı konut projesine devam etmeyeceklerini açıklayan Alemdar; "

Kura çekimlerinde 100 küsur çekilmiş, diğerleri çekilmemiş. Bunlarla ilgili projenin de maliyetlerinin hesapları yapıldığında bunun devam etmeyeceğini ilk günden beri söylüyoruz. Sosyal proje kime yapılır? Sosyal proje ihtiyacı olana yapılır. Sosyal proje, eşinin üzerine evi var. İkinciye ev almak için olmaz. “Kurada çıktı, ben haksızlığa uğruyorum" bu kazanılmış bir hak değil ki. Sana çıkmış olabilir sosyal proje demek olmayana vermek demektir. Onun için o projeye devam etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

SAPANCA GÖLÜ ETRAFINDAKİ KAÇAK YAPILAR YIKILACAK

Sapanca Gölü’nün ne kadar önemli olduğunu her fırsatta özen göstermeye gayret etiklerini anlatan Alemdar, gölün dört bir tarafından gezilmesi için çalışma yaptıklarını belirtti.

Gölü’nün etrafındaki yapılarda ruhsatsız, kaçak ne varsa hepsini ortadan kaldırıp yürüyüş yolu yapacaklarını söyleyen Yusuf Alemdar, şöyle konuştu; "

Hukuksuz, kanunsuz, kaçak birilerinin yapabildiği hiçbir şeye müsade etmeyeceğimizi söyledim.Eğer birileri yanlış işler yapıyorsa buna müsade etmeyeceğiz. Dolayısıyla Sapanca Gölü’nün etrafındaki yapılarda ruhsatsız, kaçak ne varsa hepsini ortadan kaldırıp yürüyüş yolu yapacağız. Bunu Şehircilik İl Müdürlüğü, Turizm Müdürlüğü, ilçe belediyesi ve Büyükşehir yapacak."

SU FABRİKALARI

Sakarya'da 39 tane kiralanmış su kaynağı olduğunu aktaran Alemdar, bunların yeniden gözden geçirileceğini bildirdi. Alemdar; "

Arkadaşlarımız da bununla ilgili bir çalışma talimatı verdik. Sayın valimizle yaptığımız toplantıda dedik ki ‘Biz sizin yapmış olduğunuz bu çalışmayla vermiş olduğunuz ruhsatlar mineralli su adı altında verdiğiniz ruhsatların gerçekten mineral seviyesi doğru mu? Mineral var mı? Benim bildiğim de var, mineralli su diye geçmişte verilmiş, ancak yapılan tespitlerde mineralli su olmadığı ortaya çıkmış. Bunların ruhsatlarını da valilik ve özel idare verdiği için biz müdahale edemiyoruz. Dolayısıyla sayın valimize de söyledik. Bunların yeniden gözden geçirilip tahlilleri yapılarak mineralsiz suların da SASKİ’ye devrinin sağlanmasını talep ettim. Eğer talep bu şekilde olursa su fabrikalarının ne kadar su kullandığını, ne kadar su kiraladığını tespit etmek çok kolay. Onun için çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Spor kulüplerine nakdi yardım yapmacaklarını dile getirerek 'Belediyeden kimse bir şey beklemesin' diyen Yusuf Alemdar; "

Anayasada belediyenin spora ve sporcuya ne yapabileceği belli.  Takımlara nakdi yardım yapmak bizim için imkansız ama tesis sağlayabiliyoruz. Belediyemizin asli işleri dururken başka bir şeye kaynak ayırmak zor. Belediyeden kimse bir şey beklemesin. Ama tesis lazım malzeme lazım derseniz onu hallederiz. Sakaryaspor şehrimizin markası. Hentbol takımına da basketbol takımına nakdi yardım yapamam" dedi. 

Yusuf Alemdar'ın toplantıda yaptığı diğer açıklamalar şöyle; "

UZUNÇARŞI 

“Uzunçarşı şehrimizin geçmişini gösteriyor. Şehrin en eski kültürünü yansıtan karşıdan karşıya göz teması kurabildiğimiz binalara sahip. Uzun Çarşı'yı yöresel olarak tarihimizi ortaya koymak açısından bir yaşam alanı haline getirmeye gayret ediyoruz. Bakırcılar çarşısını ve ayakkabıcılar çarşısını uzun çarşıya dahil edeceğiz ve bölgeyi canlı tutmak istiyoruz. Üstünü kapatacağımız çarşımız zaman zaman üstü açılabilecek bir formatta olacak”

"İŞTİRAKLER TEK ÇATI ALTINDA OLACAK"

“İştirakleri birleştirmekten yanayız. Tek çatı altında hizmet verilmesini her açıdan daha doğru buluyoruz. Yenikent bölgesindeki iş merkezlerinden bir tanesini Jandarma’mıza tahsis edeceğiz. Bunların diğer bir kısmına ise kirada bulunan iş merkezlerimizi taşıyarak ciddi bir tasarrufa gideceğiz. Bu şehre hizmet olarak dönecek, 1 milyon vatandaşımızın hayatına artı olarak yazacak işler yapmak istiyoruz. Tek derdimiz hizmet”

"100 YIL DEĞİŞMEYECEK BİR İMAR PLANI OLACAK"

“İmar bütünlüğünü sağlayacağız. Adapazarı’nda farklı, Serdivan’da farklı veya Güneşler’de az katlı, Yenikent’te çok katlı gibi imar aykırılıkları var ve bunları ortadan kaldırmamız gerekiyor. Mecliste sürekli imar tadilatı talebi geliyor, ben doğru bulmuyorum. Bizim hedefimiz herkesin görüşünü almak ve oluşturacağımız güçlü bir imar planıyla şehir yerleşimini topyekün bir düzene koymaktır. Öyle bir plan yapalım ki 50 yıl, 100 yıl değişmesin. Ada ve mahalle bazlı bir kentsel dönüşümle daha geniş yaşam alanları oluşturacağız. Yeni meydanlar, sosyal donatılar, çarşılar kazandırabiliriz.

"SOKAK HAYVANLARI SORUNU ÇÖZÜLECEK"

“Sokaklar çocuklarındır. Sokaklarda çocukların güvenli şekilde gezmesi için bir çalışma mutlaka yapılması gerekir. İlçe bazlı bakımlarla, lokal müdahalelerle bir çalışma yapacağız. Sokaktaki canlarımızı barınaklarda toplayarak bakımlarını yapacak, ihtiyaçlarını karşılayacağız. Sokaklarımızı çocuklarımıza bırakacağız”

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

İLGİLİ HABERLER

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç