Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
28 Mart 2024|Perşembe,19:58:14
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.03.2024
DOLAR
32,3387 0,27
EURO
35,1168 0,01
ALTIN
2.312,50 1,53
BİTCOİN
$70.570 2,00
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
03 Ocak 2023 - 13:17
03 Ocak 2023 - 13:172 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Zincir marketlerde elektronik ürün satılmasına tepki

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Bilişim/ Telekomünikasyon grubu temsilcisi 31. Meslek Komitesi, Sektörünün ve tüketici kesimin sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalarına ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam ediyor.

Zincir marketlerde elektronik ürün satılmasına tepki
MARMARA GÖZ


Komite Başkanı İmdat Delican ve komite üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen son aylık olağan toplantının ana gündem maddesini zincir marketlerde satılan ve haksız rekabete yol açan elektronik cihazlar oluşturdu.

Komite Üyeleri, işletmelerin ve ürünlerin garanti ve kalite durumundan haberdar olmayan tüketicilerin zarar görmemesi adına denetimlerin sıklıkla yapılması çağrısında bulundu.

Komitesi adına durum değerlendirmesi yapan SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Behlül Bayrak, “Zincir marketlerde birçok sektöre ait ürün aynı anda özgürce satılabiliyor. Son dönemlerde birçok tartışmaya da neden olan zincir marketler, temsil ettiğimiz sektör ile de haksız rekabete giriyorlar. Özellikle elektronik ürünler, sınırlı sayıda olmasına rağmen sınırsız sayıda varmış gibi reklam edilerek pazarlanıyor.

Tüketici Doğru Bilgilendirilmiyor

Tüketiciler, bu marketlerden alışveriş yapmak istediği zaman karşısında elektronik ürün hakkında bilgi sahibi, kendilerini ürünün özelliklerine yönelik bilgilendirecek bir personel de bulamıyor. Bu tür ürünlerin satışında deneyim sahibi ve ürünün özelliklerine hakim, tüketiciye uygun olup olmadığını kavrayabilen tecrübeli personellerin bulunması gerekiyor.

Küçük İşletmelere Taahhüt Edilen Fiyatın Altında

Ayrıca; indirim kampanyalı satılan ürünlerin diğer işletmelere taahhüt edilen fiyatların da altına satılıyor olması işletmelerimiz için ciddi bir haksız rekabet ortamı oluşturuyor ve tüketicinin gözünde değerlerinin düşmesine sebep oluyor.  Bu doğru bir uygulama değildir ve noter kanalı ile tespit edilmesi gerekiyor.

Sadece bizim sektörümüz değil birçok sektör zincir marketler ile haksız rekabetle savaşıyor. Aynı anda gıda, elektronik, kozmetik, kimya vb. birçok ürün pazarlanıyor. Ve bunlar aynı deneyime sahip olan personellerce satılıyor. Sektör konularında bilinçli personel istihdamı önemlidir. BU konuda gerekli uygulamaların yapılması ve denetimlerin sağlanması gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç