28 Nisan 2024|Pazar,19:01:57
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.04.2024
DOLAR
32,4375 0,15
EURO
34,7411 0,66
ALTIN
2.439,70 0,14
BİTCOİN
$63.517 0,98
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
23 Mayıs 2023 - 14:04
23 Mayıs 2023 - 14:044 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
4 dakika da okunur
0 yorum

Bayraktar ve Işıksu, Bakkal esnafıyla buluştu

AK Parti Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar ve Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, bakkal esnaflarıyla istişare toplantısı düzenledi.

Bayraktar ve Işıksu, Bakkal esnafıyla buluştu
Yön Bul Akademi


sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, yönetim ve denetim kurulu üyeleri, oda üyeleri ve çalışanlarının yoğun ilgi gösterdiği yemekli istişare toplantısına Belediye Başkan Yardımcıları Nilgün Akman, Yusuf Özden, ak parti Adapazarı İlçe Başkanı Samet Çağlayan, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri de katılım sağladı. Toplantıda bakkal esnaflarının sorunları ve istekleri konuşuldu. Perakende yasasının yeni dönemde meclisten geçmesini, zincir ve süper marketlerin açılış ve kapanış saatleri ile ilgili düzenlemelerin yapılması talepleri milletvekili Lütfi Bayraktar ve Başkan Mutlu Işıksu'ya iletildi.

Yoğun katılımla gerçekleşen istişare toplantısı için teşekkür eden Oda Başkanı Ahmet Akdardağan, "Öncelikle milletimizin iradesiyle seçilen sakarya Milletvekilimiz Lütfi Bayraktar'a görevinin hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Kendisi sakarya için büyük bir onurdur. sakarya değil, Türkiye için başarılı işler yapacağına canı gönülden inanıyorum. Bakkallar odası olarak yaklaşık 1150 üyemiz var. Bunun 900'ü bay, 250'i bayan olmak üzere 4 merkez ilçede faaliyet gösteriyoruz. Zaman zaman ilettiğimiz gibi şehrin kültürü ve simgeleri olan bakkallar sorunları var" dedi.

Akdardağan, "Özellikle perakende yasasının yeniden düzenlenmesiyle ilgili beklentimiz önceliklidir. Bu yasanın bir an önce çıkarılması ama içi boş değil, dolu olarak çıkarılması büyük beklentimizdir. Bizler zaman zaman Avrupaya gidiyor ve inceleme yapıyoruz. Orada herkes istediği gibi bakkal, kasap, manav açamıyor. Belirlenen kriterler var onlara uyum sağlaması gerekiyor.  Dünya ülkelerinde çok başarılı uygulamalar var. Bu uygulamaya model alabiliriz. Bizler yasanın çıkarılmadan önce sesimize kulak verilmesini temenni ediyoruz." diye konuştu.

Akdardağan, "Bir diğer konuda çalışma saatleri. Hepimizin beklentisi bu. Büyük marketlerle bizler aynı çalışma saatlerinde değerlendiriliyoruz. Burada kazanıp, büyükşehirde yatırım yapan zincir marketler gibi değiliz. Bizler şehrimizde kazanıyor, şehrimizde yatırım yapıyoruz.  Kısaca esnaflar olarak kollanmak ve korunmak istiyoruz. Anayasamızda bunu belirtiyor. Esnafın koruyup, gözetilmese gerektiği belirtiliyor.  Tabi ki bu güne kadar koruyucu çalışmalar yapıldı ama daha sağlam bir şekilde yeni düzenlemeler yapılmasını bekliyoruz. Milletvekilimiz Lütfi Bayraktar'ın, TBMM'de bakkal esnafının sesi olacağına inanıyoruz. Bu vesile ile bir teşekkürü de Adapazarı Belediye Başkanımız Mutlu Işıksu ya etmek istiyorum. Her zaman arasak, ne desek hemen cevap veriyor ve esnafımızın isteklerine kayıtsız kalmıyor. Bizler bu birliktelikten ve uyumdan çok memnunuz. Yine birlikte olmaya devam edeceğiz. Toplantımızın bakkal esnafımız ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." ifadesini kullandı.

Toplantıda daha sonra söz alan ak parti sakarya milletvekili Lütfi Bayraktar yeni dönemde yapılması planlanan çalışmaları anlatarak, bakkal esnafının isteklerinin takipçisi olacaklarını söyledi. Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu da, yeni Türkiye Yüzyılında hedeflere birlikte yürüyeceklerini belirterek, Oda Başkanı Ahmet Akdardağan ve esnafa ilgileri için teşekkür etti.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç