29 Nisan 2024|Pazartesi,17:05:08
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.04.2024
DOLAR
32,3756 0,19
EURO
34,7152 0,07
ALTIN
2.426,11 0,52
BİTCOİN
$61.986 2,81
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaBÖYLE ADAK OLMAZ!4 dakika da okunur
26 Aralık 2022 - 15:56
26 Aralık 2022 - 15:568 dakika da okunur 1 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
8 dakika da okunur
1 yorum

Sakarya'daki Vakfıkebirliler dernekleşti

Sakarya’da yaşayan Vakfıkebirliler dernekleşti. Yasin Kobal başkanlığında oluşturulan yönetim kongresini gerçekleştirip dernek binasını hizmete açtı.

Sakarya'daki Vakfıkebirliler dernekleşti
Yön Bul Akademi


sakarya-vakfikebirliler-dernegi">sakarya vakfıkebirliler derneği görkemli bir törenle kongresini yapıp dernek binasını hizmete açtı. vakfıkebirliler derneğinin 1.Olağan Genel Kuruluna ve dernek hizmet binasının açılışına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, AK Parti sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Trabzon Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu ışıksu, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ile siyaset ve iş dünyasının önde gelen isimleri katıldı. sakarya Müftüsü Hasan Başiş’in dualarıyla açılış kurdelesi kesildi.

Yasin Kobal, yaptığı açıklamada; "

Ben sakarya'da hepinizin yakından tanıdığı kimi zaman siyasette kimi zaman kulüp başkanı, kimi zaman oda başkanı olarak sakaryalılara canı gönülden bağlı, onların yanlarında olmuş, acı günde tatlı günde onların cemiyetlerine katılıp duygularını paylaşmış olan ve bundan iki sene önce aramızdan ebediyete intikal eden gurur duyduğum insan Nihat Kobal'ın oğluyum.

Dernek kurma çalışması için yola çıktığımızda onun bizlere göstermiş olduğu iyi niyet ve iyilik köprülerini kendimize görev bilerek tıpkı onun yaptığı gibi sakarya'da yaşayan tüm insanların bir müşkülü olduğunda yardım edebilmek, onların acı ve mutlu günlerinde yardımcı olmak, Doğup büyüdüğümüz sakaryamız da yaşayan insanların bir sorunu olduğunda gücümüzün yettiği kadar onlara destek olmak amacıyla bu derneği kurduk.

DERNEK SADECE VAKFIKEBİRLİLERE AİT DEĞİL

Bu dernek sadece vakfıkebirlilere ait bir dernek değildir. Yönetiminde tamamı Vakfıkebirli ailelerin olduğu onların içinden gelen iş adamları ve ailelerin desteği ile kurulmuş güzel şehrimiz sakaryamızda Karadeniz insanının içtenliğini, misafirperverliğini, hoşgörüsünü, yardımseverliğini bir bütün olarak hep beraber yaşamak, yaşatmak amacı ile kurulmuştur.

Bizler her alanda olduğu gibi burayı kurma amacımız güçlünün değil haklının yanında yer alarak onların sesi olabilmek iş adamlarımız sayesinde işsiz olan nitelikli kişilerle iş adamlarımız arasında köprü olabilmek. Yaşlı ve bakıma muhtaç aileler varsa onların yanlarında gönülden katkı sağlamak, hastası, yaşlısı ile bir zorlukta olan insana yardım eli uzatabilmek için kurulmuş bir sivil toplum örgütüyüz.

Bu saydıklarımızı devletimiz zaten son derece hassas şekilde inceleyerek yapmaya çalışıyor. Biz arada gözden kaçmış veya bu imkanlara ulaşmak için yakınında kimsesi olmayan kişilerin yanlarında, devletimizin verdiği imkana onu ulaştırabilmeyi hedefleyerek çalışmalar yapacağız.

HAMSİ FESTİVALİ YAPILACAK

Sosyal aktiviteler olarak gerekli izinleri devlet idaresinden alarak şehrimiz Kent Meydanı'nda her yıl  hamsi festivali yapmak. Şehrimizle kucaklaşmak yine her yıl sakaryapark yanında ekmek festivali yapmak, yöremizin meşhur ekmeği ve tereyağını tanıtmak, yine her yıl köy okullarından davet edeceğimiz ve gerekli kurum müdürlerimizden izin alarak mart, nisan ayları içerisinde çocuk bahar şenlikleri yaparak bölge insanımız ile çocuklarımızı bu şenliklere davet ederek onların eğlenmesine katkı sağlayacağız.

Ayrıca üniversitede ki birim başkanımızın katkısı ile üniversitede yaşayan kardeşlerimizin ilimiz içerisinde sosyal etkinlikler ile paneller düzenleyerek başta uyuşturucu olmak üzere bu tür maddelerin toplumda açtığı yaralar ve kurtulma mücadelesi ile bu yönde çok fazla mesai harcayan emniyet birimlerimize bizde bir STK olarak yardımda bulunup onların bu mücadelesine paneller ve seminerler düzenleyerek katkı sağlamaya çalışacağız.

Yine şehrimizde bulunan sağlık çalışanları emniyet mensupları gibi emekçilerimize her yıl moral ve motivasyon olması için şenlikler düzenlemek, halkımız ile bu yolda emek veren çalışanlarımıza destek olarak üç beş kendini bilmez insanın yaptıkları ile açılmış olan bazı kötü algıların ortadan kalkmasını sakarya'yı seven, sakarya'da yaşayan bir birey olarak sakaryamızın adını sivil toplum örgütü olarak yakıştığı şekilde anılmasına katkı sağlamayı istiyoruz.

sakaryaMIZA GÜZEL İŞLER YAPMAYI HEDEF BELİRLEDİK

Biz ayrıştırmak değil kendi kültürümüz ile tek bayrak, tek vatan, tek devlet, tek milletiz ve asla bölgesel ayrımcılık için değil bölgesel kültürümüzün güzelliklerini şehrimizde yaşatmak bir bütün olarak hareket etmek için gurur duyup yaşadığım sakaryamıza güzel işler yapmayı kendimize hedef belirledik. Tüm sakaryalı hemşerilerimize din, dil, ırk ayrımı yapmadan derneğimizin kapıları her daim açıktır. Biz tabela derneği olmaya değil sakaryamız için karınca kararınca yapılmış olan hizmetlere bir tek çakıl taşı koyabilir bir insandan dua alabilirsek hedefimize ve amacımıza ulaşmış olacağız, rabbimizin izni ile.

Bizleri kırmadan davetimize katılan başta sakarya milletvekilimiz ve AK Parti Genel Başkan Yardımcımız  Ali İhsan Yavuz'a yine sakaryamızın ablası konumunda olan gece gündüz bir derdimiz olduğunda kendisine her daim ulaşabildiğimiz milletvekilimiz Çiğdem Erdoğan Atabek'e, ayrıca yoğun iş temposuna rağmen bizlerin davetini kırmadan gelen Trabzon Milletvekilimiz TBMM çevre komisyonu başkanı  Muhammet Balta'ya, yine 950 km yolu bir davetimiz ile aşarak gelen güzel yürekli Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta'ya, Sayıştay genel Kurul üyesi İdris Bulut'a, Rektör Yardımcısı Temel Gürdal'a, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'ya, Başkan Yardımcısı Hilmi Kızılok'a, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'a, Başkan Yardımcısı Adem Kümbet'e, sakarya Müftüsü Hasan Başiş'e, İl Müftü Yardımcısı Burhan Bilgin'e, AFAD İL Müdürü Hüseyin Kaşkaş'a, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever'e, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ömer Arslan'a, CHP İl Başkanı Ecevit Keleş'e, İstanbul vakfıkebirliler Dernek Başkanı avukat Bedrettin İskender ve yönetim kuruluna, Büyükşehir Belediyesi Sera AŞ. Müdürü İsmail Kaya'ya, yine telgrafları ile bizlere mesaj yollayan açılışımızı kutlayan İç şleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, Türk İş Başkanı Ergün Atalay'a, AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk'e, AK Parti Milletvekili Recep Uncuoğlu'na, MHP Grup başkanvekili Levent Bülbül'e, İYİ Parti Mali İşler Başkanı sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'a,İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Yavuz Aydın'a ve Hollanda Büyükelçimiz Şaban Dişli'ye ayrı ayrı teşekkürü bir borç bilir saygılar sunarım." dedi.

sakarya VAKFIKEBİRLİLER DERNEĞİ YÖNETİM KURULU ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU

Başkan; Yasin KOBAL

Genel Sekreter; Yakup Sağlam

Başkan Yardımcıları

Cem Kaim

Hasan Aydoğdu

Mali İşler; Ayhan Bahadır

Halkla İlişkiler; Yusuf Çulhaoğlu

Kadın Kolları Başkanı; Sinem Dirmenci

Gençlik Kolları Başkanı; Ahmet Yıldırım

Üniversiteler Birim Başkanı; Kerim Berk Keleş

Basın Yayın Sorumlusu; Yakup Atalar

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

Recep Baltürk

Mahmut Furuncu

Atilla Reis

Ali Gönan

Hasan Aygüneş

Osman Kurt

İbrahim Naiboğlu

Erkan Hikmet

Naci Genç

Disiplin Kurulu Başkanı; Burhan Dertlioğlu

Denetleme Kurulu Başkanı; Serdar Sarı

YORUMLAR (1)
Sakarya 5461
Sakarya 5461

Sakaryamıza hayırlı uğurlu olsun

CEVAPLA

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç