30 Nisan 2024|Salı,09:12:01
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 30.04.2024
DOLAR
32,4397 0,06
EURO
34,7462 0,16
ALTIN
2.423,11 0,49
BİTCOİN
$63.276 1,36
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaBÖYLE ADAK OLMAZ!4 dakika da okunur
10 Ocak 2023 - 13:31
10 Ocak 2023 - 13:313 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
MARMARA GÖZ
  • PAYLAŞ
3 dakika da okunur
0 yorum

SATSO Yönetimi basınla buluştu

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Akgün Altuğ ve yönetimi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazeteciler ile bir araya geldi.

SATSO Yönetimi basınla buluştu
MARMARA GÖZ


Adapazarı ilçesindeki bir restoranda düzenlenen programa ATSO Başkanı Altuğ, yönetimi kurulu üyeleri, basın meslek kuruluşlarının temsilcileri ve şehirde görev yapan gazeteciler katıldı.

SÖĞÜTLÜ KARMA OSB SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Söğütlü Karma Organize Sanayi Bölgesi'nin yoğun talep aldığını belirterek; "
3,5, 4 yıldır Danıştay aşamasındaydı. Çözdük. Diğer OSB'leri çözdüğümüz gibi. OSB sorunlarını çözmekte üstümüze yok. Birinci OSB'den bu yana OSB problemleri ile karşı karşıyayım. Onları nasıl çözdüysek bunu da çözdük. Şu anda kamulaştırma aşamasındayız. Daha bu aşamadayken arazi kapasitesini üç katı yatırım yapmak isteyen sanayicilerimiz var. Bizim için çok büyük bir avantaj. Seçiyoruz. Daha fazla istihdam sağlayacak, çevreyi kirletmeyecek, teknolojik yatırım yapanları. Diğer OSB'lerde olduğu gibi Söğütlü Karma OSB'de de büyük alternatif. Bu şehir için doğru şeyler yapmalarına çalışıyoruz" dedi.

CENGİZ TOPEL HAVAALANI

Üyelerden son günlerde hızlı tren seferlerinin düşürüldüğü yönünde şikayetler aldıklarını anlatan Altuğ, şunları söyledi; "

Bir iki sefer eksilmiş. Eksilme sebebi yolcu azlığından. Sakaryalılar maalesef çok fazla kullanmıyorlar. Bu yüzden tren seferleri azaltılmış. Cengiz Topel Havalimanı'nda artık sivil uçuşlar yapılmıyor. Pandemiden beri sivil uçuşlar yapılmıyor. Eskiden Trabzon'a ve başka şehirlere seferler yapılıyordu. Hemen dibimizde 15 dakikalık mesafedeki havalimanının kullanılması Sakarya için büyük avantaj olur."

RAYLI SİSTEM

Şehir içi raylı sistemle ilgili de konuşan satso Başkanı Altuğ, bu konuda geç kalındığına işaret etti. Altuğ; "

Sakarya üreten şehir ve hızla gelişiyor. Hızla gelişmesinin sebebi üretimin devam etmesi. Rekabet ettiğimiz pek çok şehire karşı Sakarya avantajlara sahip bir şehir. Türkiye'yi kesen yolların kesiştiği noktada olan bir şehir. Bizim bir an önce şehir içi ulaşımda raylı sisteme geçmemiz lazım. Şehrin kuzeyini birleştirecek bir rayla sistem çalışması olduğunu biliyorum. Ekrem Yüce başkanımız bunun için çalışmalara başladı. Bunun bir an önce planlanması, finansmanının bulunup yapılmasını arzu ediyoruz. Şehrin kuzeyinin (Yenikent) merkez ile raylı sistemle bağlanması gerektiğini düşünüyorum.  Bunun için geç kalmış olabiliriz" diye konuştu.

satso tarihinin en genç meclis başkanı olduğunu ifade eden satso Meclis Başkanı Erdem Ercan da gazetecilerin gününü kutladı.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç