Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
28 Mart 2024|Perşembe,22:23:56
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.03.2024
DOLAR
32,3195 0,21
EURO
35,0491 0,21
ALTIN
2.308,99 1,38
BİTCOİN
$70.765 2,86
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
21 Kasım 2022 - 14:33
21 Kasım 2022 - 14:332 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Apple, Macbook’lar için tuşsuz klavye tasarımını getirebilir

Apple, Macbook'lar için "dokunmatik klavye" tasarımının patentini aldı. İddialara göre bu tasarımı 2024 yılındaki yeni Macbook'larda görebileceğiz.

Apple, Macbook’lar için tuşsuz klavye tasarımını getirebilir
Toprak Turizm


iphone 14 ailesinin uydu bağlantısı özelliğini kullanıma sunan Apple, geçtiğimiz günlerde App Store ve diğer bazı apple uygulamalarının siz izin vermeseniz bile sizi takip ettiği gerekçesiyle ciddi bir davayla karşı karşıya kalmıştı.

Yeni ortaya çıkan belgelere göre Apple, macbook’lardaki fiziksel klavyeyi tamamen ortadan kaldırmak istiyor. Çok yakında tamamen klavyesiz bilgisayarlarla tanışabiliriz.

DOKUNMATİK YÜZEYE SAHİP OLABİLİR

Webtekno'nun haberine göre patent görsellerinde macbook, Tıpkı Dell’in çift ekranlı dizüstü bilgisayarı Duet gibi görünebilir. Ancak ortaya çıkan patent bilgilerine göre bu ikinci ekranın tek işlevi klavye ve dokunmatik yüzeyin gösterilmesi olacak. Patentte yer alan bilgilere göre bu ekran sayesinde kullanıcılar tercih ettikleri klavye şeklini kendileri seçebilecek. Ayrıca ekrandaki tuşlara “dokunulduğunda” kullanıcılara titreşim ile geri bildirim gönderilmeyeceği de patentte belirtiliyor.

apple patent başvurusunda fiziksel klavyenin “kullanışsız” olduğunu ve bu yeni dijital klavyenin kullanıcılar tarafından özelleştirilebilir olduğu için “herkese hitap edeceğini” belirtti. 2018 yılından beri fiziksel klavyeyi kaldırmak için çeşitli yollar arayan ve sürekli olarak “çift ekranlı macbook’lar” için farklı bir patent başvurusunda bulunan şirket, bu başvuru ile nihayet aradığı yöntemi bulmuş olabilir.

Bu başvuruda “çift ekran” ibaresi yerine “dokunmatik ekranda bulunan yazılımsal klavye” ibaresinin kullanılması ise Apple’ın daha kompleks bir tasarımdan daha basit ve etkili bir yönteme geçtiğini kanıtlıyor. Bazı apple analistlerine göreyse bu yeni “fiziksel klavyesiz” macbook’ları 2024 yılında tanıtılması beklenen yeni macbook Pro’larda görebiliriz. Ayrıca bazı analistler ise Apple’ın bu özelliği macbook ailesine yakında eklenebilecek “Ultra” modellerinde görebileceğimizi de iddia ediyor.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç