29 Nisan 2024|Pazartesi,04:57:51
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 29.04.2024
DOLAR
32,5249 0,27
EURO
34,8871 0,42
ALTIN
2.433,03 0,23
BİTCOİN
$63.248 0,68
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
28 Aralık 2023 - 15:34
28 Aralık 2023 - 15:342 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Toprak Turizm
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Muhtarlıklar yeniden yapılandırılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya talimat vererek; "Muhtarlıklarımızın günümüz şartlarına ve gelecekteki ihtiyaçlara göre yeniden yapılandırılmasına yönelik çalışmaları mutlaka gündeme alalım" dedi.

Muhtarlıklar yeniden yapılandırılacak
Toprak Turizm


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda düzenlenen Muhtarlar Toplantısı'na katıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada, bugün Cumhuriyet’in 100. yılını temsilen 2023 muhtarla bir araya geldiklerini dile getiren cumhurbaşkanı erdoğan, muhtarlara “Hoş Geldiniz” diyerek, “Muhtarlarımızı özlemişiz. Gördüğüm kadarıyla muhtarlarımız da bizi özlemiş. En son geçtiğimiz yılın ekim ayında Ankara’ya gelen muhtarlarımız için otel konforunda bir Muhtarlar Evi’nin açılışını yapmıştık” dedi.

“MUHTARLIKLARIMIZ HEM ŞEHİRDE HEM KIRSALDA GEREKLİDİR”

“Muhtarlık kurumu, bizim idari sistemimize mahsus bir yapıdır” diyen cumhurbaşkanı erdoğan, “Buradan İçişleri Bakanımıza talimat veriyorum. muhtarlıklarımızın günümüz şartlarına ve gelecekteki ihtiyaçlara göre yeniden yapılandırılmasına yönelik çalışmaları mutlaka gündeme alalım. Vatandaşlarımızın, muhtarlarımızın, belediye başkanlarımızın, kaymakamlarımızın ve valilerimizin, gerekiyorsa diğer bakanlıklarımızın görüşlerini almak suretiyle çalışmayı süratle tekemmül ettirelim.

Yetişirse Meclis tatile girmeden, yetişmezse önümüzdeki yasama yılında inşallah bu meseleyi çözüme kavuşturmayı arzu ediyoruz. Böylece muhtarlıklarımızın da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin dinamik yapısına uygun şekilde milletimize daha iyi, daha kaliteli hizmet vermesini sağlamayı hedefliyoruz. Malum olduğu üzere biz buralara muhtar bile olamaz manşetlerini çiğneyerek geldik.

Belediye başkanlığı, kaymakamlık, valilik gibi daha üst müesseselerle vatandaşlarımız arasındaki bağın sağlıklı ve sürdürülebilir olmasını muhtarlıklarımız temin ediyor. Tabii gelişen teknoloji ve idari sistemimizin kendini buna göre yenilemesi ister istemez muhtarlık kurumunun da yeniden ele alınmasını gerektiriyor. Muhtarlık kurumunun lağvedilesiyle, özellikle zaman zaman gündeme getirilen önerilere biz katılmıyoruz. Güvenlikten sosyal desteklerin adaletli dağıtımına kadar pek çok vazife üstlenen muhtarlıklarımız hem şehirde hem kırsalda gereklidir” açıklamasında bulundu.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç