26 Nisan 2024|Cuma,10:42:54
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 26.04.2024
DOLAR
32,5838 0,30
EURO
34,9974 0,07
ALTIN
2.457,47 0,87
BİTCOİN
$64.335 0,42
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Av. Begüm Gencer Aytaç
Av. Begüm Gencer Aytaç5 SORUDA ORTAKLIĞIN GİDERİLMESİ (İZALE-İ ŞÜYU) UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK3 dakika da okunur
18 Eylül 2020 - 21:24
18 Eylül 2020 - 21:242 dakika da okunur 0 yorum Koleksiyona EkleŞİKAYET BİLDİR
Yön Bul Akademi
  • PAYLAŞ
2 dakika da okunur
0 yorum

Sakaryalı korona hastası kadın tıp literatürüne girdi

Sakarya'da 36 yaşındaki bir kadın hasta koronavirüs geçirirken nadir görülen bir bulguyla tıp dünyasındaki yerini aldı. Hastane doktorlarının hazırladığı bu vaka sunumu, ülkemizin saygın tıp dergisinde yayınlandı.

Sakaryalı korona hastası kadın tıp literatürüne girdi
Yön Bul Akademi


sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yatan bir hasta COVID-19 enfeksiyonu geçirirken nadir olarak görülen bir bulgu ile tıp literatüründe yerini aldı. sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aile Hekimliği klinik doktorlarında Asistan Doktor Erkut Etçioğlu, Uzman Doktor Abdülkadir Aydın ve Dermatoloji kliniğinden Doçent Doktor Bahar Sevimli Dikicier bu vaka sunumunu Türkiye’nin saygın dergisinde yayınlayarak dikkat çekti.

NEFES DARLIĞI, ATEŞ YÜKSEKLİĞİ VE TÜM VÜCUTTA KAŞINTI

Vaka sunumunda 36 yaşında hastayla ilgili, “Nefes darlığı, ateş yüksekliği ve tüm vücutta kaşıntı şikayetleri olan kadın hasta dış merkezden pulmoner tromboembolizm ve ilaç erupsiyonu ön tanılarıyla hastanemize sevk edildi. Hastanın anamnezinden 5 gün önce öksürük ve halsizlik şikayetleri ile başvurduğu dış merkezde çekilen Toraks Bilgisayarlı Tomografisinde COVID-19 hastalığı ile uyumlu bulguların görülmesi üzerine yatırılarak tedavi verildiği öğrenildi.

YAYGIN DÖKÜNTÜLER

Muayenesinde yüzünde ve bacaklarında yaygın döküntüler izlendi. Döküntülerin bir önceki dış merkezde yattığı dönemin 3'üncü gününde başladığı öğrenildi. Hastanın döküntü ve kaşıntı şikayetleri antihistaminik tedavisi başlandıktan 5 gün sonra ortadan kalktı. Hastanın döküntü ve kaşıntı şikayetlerinin geçmesiyle eş zamanlı alınan sürüntünün RT-PCR sonucu negatif saptandı. Hastaya klinik olarak, viral enfeksiyonlarda ve bu hasta için hidroksiklorokin başta olmak üzere çoğu ilaçla birlikte ortaya çıkabilecek özgün olmayan makülopapüler erupsiyon tanısı konuldu.

Olgumuz İspanya’dan bildirilen olgu ile klinik ve öykü açısından benzerlik göstermektedir. Yeni tanımlanmakta olan COVID-19’un klinik bulgularının anlaşılmaya çalışıldığı bu günlerde hastalık sürecinde sonradan ortaya çıkan makülopapüler döküntü klinisyenler tarafından akılda tutulması gereken nadir bir bulgu olabilir denildi.

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

İLGİLİ HABERLER

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç