Yusuf Alemdar -  son sözü birlikte söyleyelim
28 Mart 2024|Perşembe,19:08:21
 
  • HAVA DURUMU:
  • Parçalı Bulutlu
PİYASALAR Güncelleme : 28.03.2024
DOLAR
32,3489 0,30
EURO
35,1168 0,01
ALTIN
2.301,20 1,04
BİTCOİN
$71.186 2,86
HAFTANIN POPÜLER YAZARI
Ş. Mahir Tuna
Ş. Mahir TunaDÖKÜLEN SAÇLARIYLA GÖMÜLMEK İSTEYEN KADIN!5 dakika da okunur
fullWidthAds5
05 Nisan 2023 - 15:09
05 Nisan 2023 - 15:095 dakikalık okuma 0 yorum
  • PAYLAŞ
5 dakikalık okuma
0 yorum

9560 KEZ OKUNDU

VAR NEREDE ?

VAR NEREDE ?

Sakaryaspor Altay deplasmanından malesef 3-1'lik mağlubiyet ile döndü. Kaybedilen 3 puanda hakemler büyük rol oynadı. Üzülerek söylüyorum ki Türk futbolunun kaderi bu. Kalemizde gördüğümüz iki golde de VAR, gollerin nizami olduğunu düşünerek herhangi bir incelemede bulunmadı. Fakat eski hakem yorumcuları aynı görüşte değiller. Donkor'un el ile müdahalesinde doğal konumda olduğu, Oğuz Yıldırım'a da faul yapıldığı ifade ediliyor. Pozisyonlara VAR'ım müdahale etmemesini de şaşkınlık verici buluyorlar.  Sakaryaspor'a karşı yapılan  ilk hakem hatası değil bu. Daha öncede bir çok kez canımız yandı. Bu kadar bariz hataların Sakaryaspor'a karşı yapılıyor olması bizleri farklı düşüncelere sevk ediyor. MHK'nın şeffaflık ilkesini özellikle vurguladığı bu günlerde bu iki pozisyonu VAR kayıtları ile birlikte kamuoyu nezninde açıklamasını tavsiye ediyorum. Hakemlere karşı olan tüm iyi niyetimizin zedelenmemesi adına şeffaflık bekliyorum. Futbol konuşmamız gerekirken böyle hatalardan bahsediyor olmaktan oldukça üzgün olduğumu da belirtmek istiyorum.

Herşeye rağmen biraz oyundan bahsedecek olursak Sakaryaspor Altay karşısında oyuna iyi başladı. Topa sahip olan ve oyunu kontrol eden taraf bizdik. Furkan Köse'nin gereksiz, oldukça saçma bulduğum hatasına hakemin kararı da eklenince hem geriye düştük hem eksik kaldık. Bir kaleci ceza sahası dışına çıkıp böyle bir harekette neden bulunur anlamış değilim. Böyle durumlarda bildiğim en basit top taça yada kornere atılır. Kalecimiz kalesinde olmamasının yanında pas attığı bölge ceza sahası ortasına doğru. Nitekim cezası da ağır oldu. Takım 10 kişi oynamasına rağmen oyundan kopmadı. Hatta pozisyon üretmeye de devam etti. Nitekim Burak Süleyman her zamanki gibi çok iyi bir asist yaptı ve Oğuz Yıldırım'la golü bulmamızı sağladı. Roshi'nin talihsiz sakatlığı bizi olumsuz etkileyen başka bir durum oldu. Çünkü Sacko'dan maalesef aynı verimi alamıyoruz. Kasongo takım için en kritik oyunculardan biri. Mücadelesi hırsı gerçekten seyir ederken insana keyif veriyor. Yaptığı doğru koşular, takım arkadaşına boş alan yaratması, sırtı dönük oyundan pas alış verişi bir santraforun tanımı gibi. Nalepa da orta sahada çok iyiydi. İkinci yarıda yakaladığı şut pozisyonunlarını gole çevirebilse oyun bambaşka yerlere de gelebilirdi. Tek eleştirim serbest vuruşta topu tek kişilik barajdan nasıl geçiremedi anlamış değilim. O pozisyonun devamında kalemizde üçüncü golü gördük.

Çağlayan Menderes'e çok ayrı bir parantez açmak istiyorum. Bir defans oyuncusu olarak kendini çok geliştirmesi lazım. 59. Dakika da Oğuz'un taç atışı sonrası Paxiao'yu nasıl kaçırırsın. Gerideki son adam rakibini önüne almalı değil mi? Yediğimiz üçüncü gol öncesi de serbest vuruş için Ümit Kurt ve Çağlayan ileri çıkıyor. Top barajdan sekince Ümit görev bölgesine dönmek için geri koşuyor. Kademeye giriyor. Çağlayan'da koşuyor ama çok geride kalıyor. Kademeye giremiyor. Halbuki Oğuz yere düşürüldüğünde topun önünde zaten Çağlayan'ın olması gerekirdi. Hamle de geç kalınca üçüncü gol oluyor. Daha konsantre olması lazım. Hakan Yavuz oyunda kaldığı sürece verimliydi. Taner Taşkın'ın oyun müdahalesinde biraz erken davrandı ve yanlış tercihlerde bulundu. Burak ve Hakan oyundan biraz daha kalmalıydı. Dimitrov bir türlü istediği oyunu sergileyemiyor çünkü.

Herşeye rağmen futbol ve mücadele olarak Sakaryaspor'u beğeniyorum. Daha iyi daha güzel futbolda oynayacak potansiyelimiz var. Bireysel olarak daha konsantre olursak hatalarında azalacağı düşüncesindeyim. Rakibi hafife almadan disiplinden de taviz vermezsek önümüzdeki haftalarda daha güzel sonuçlar alacağımızı düşünüyorum.

Saygılarımla

Tacettin Furuncuoğlu 

YORUM YAP
Adınızı yazınız
Yorumunuzu yazınız!

Etiketlere göre arama:

Aramaktan Vazgeç
Aramaktan Vazgeç